Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι τόσο κακός; Όχι... χειρότερος απ' όσο νομίζατε!

Δεν είναι οι εκπομπές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, που είναι το πρόβλημα. Οι καλύτεροι φούρνοι -υποτίθεται- προστατεύουν καλά. Δεν είναι το γεγονός ότι η θρεπτική αξία μειώνεται. Σχεδόν κάθε μαγείρεμα μειώνει ορισμένα θρεπτικά συστατικά και ζωτικής σημασίας ένζυμα που χρειάζονται ως τροφή τα κύτταρα σας. Αντίθετα, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν κάτι μαγειρεύεται ή θερμαίνεται σε μικροκύματα - τρόφιμα ή υγρά - δημιουργούνται βλαβερές ουσίες που επηρεάζουν αρνητικά το DNA των καταναλωτών και είναι καρκινογόνες....


Οι Γερμανοί ανέπτυσσαν συσκευή μαγειρέματος μικροκυμάτων προς το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για την αύξηση της κινητικότητας των στρατευμάτων. Τόσο οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι άρπαξαν το έργο και τις εργασίες τους μετά τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί απλά αποφάσισαν να επιτρέψουν στη βιομηχανία να καρπωθεί το προϊόν, αλλά και οι Ρώσοι αποφάσισαν να καθορίσουν αν υπήρχαν κάποιοι κίνδυνοι για την υγεία.

Και τους βρήκαν. Σύντομα απαγόρευσαν τους φούρνους μικροκυμάτων στην ΕΣΣΔ. Όταν το σιδηρούν παραπέτασμα έπεσε, το ίδιο συνέβη και με την απαγόρευση. Στο κάτω κάτω, οι φούρνοι μικροκυμάτων πρέπει να πωληθούν. Και οποιαδήποτε έρευνα έδειξε ότι οι κίνδυνοι στο μαγείρεμα με μικροκύματα έπρεπε να κρυφτεί από τη δημόσια θέα.

Η Θαμμένη Έρευνα
Ένας Αμερικανός επιστήμονας που ονομάζεται William P. Kopp ανακάλυψε τη ρωσική έρευνα κάποια στιγμή αφότου ήρθη η απαγόρευσή των φούρνων μικροκυμάτων ήρθη και η ΕΣΣΔ είχε ξαναμικρύνει σε μόλις Ρωσία, η οποία δεν ήταν πλέον κομουνιστική .

Έχει προσπαθήσει να δημοσιεύσει τα ευρήματα σε μεγάλη κλίμακα. Αλλά έχει τόσο περιθωριοποιηθεί και δυσφημιστεί ως περιθωριακός ανισόρροπος  που οι λάτρεις των φούρνων μικροκυμάτων συνεχίζουν να το καταγγέλλουν ως σήμερα. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι αυτό που κάνουν οι βιομηχανίες στους ερευνητές που ξεσκεπάζουν κάτι που θα μειώσει τα έσοδα τους. Μια περίληψη των ρωσικών μελετών που 0 Kopp είχε προσπαθήσει να κυκλοφορήσουν ευρέως είναι διαθέσιμη εδώ.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη διεξήχθη ανεξάρτητα στην Ελβετία γύρω στο 1991-2 από τον Hans Hertel και τον Bernard H. Blanc του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Βιοχημείας . Ο Hans ήταν ένας επιστήμονας της βιομηχανίας μεταποίησης τροφίμων που απολύθηκε επειδή εξέφραζε τις ανησυχίες του για τη μετουσίωση των τροφίμων.

Με τη συνεργασία του Blanc και την πρόσβαση σε εργαστηριακό εξοπλισμό του, ο Hans οργάνωσε μια μικρή ομάδα ατόμων που κάνουν μακροβιοτική δίαιτα για να μείνουν σε ένα μικρό ξενοδοχείο και να συμμετέχουν στη μελέτη του για το φαγητό σε φούρνο μικροκυμάτων υπό αυστηρούς κανόνες και εποπτεία, αποκλείοντας όλους τους άλλους μεταβλητούς παράγοντες. Ο Hans συμμετείχε επίσης ως υποκείμενος στη μελέτη.

Τα ευρήματα της αποδεδειγμένης βλάβης από την κατανάλωση τροφών από μικροκύματα δημοσιεύθηκαν σε ένα μικρό περιοδικό το 1992 . Αλλά η Ελβετική Ένωση Εμπόρων για Electroapparatuses για νοικοκυριά και τη βιομηχανία, που είναι γνωστή ως FEA, χτύπησε γρήγορα. Ανάγκασε τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού του Seftigen, τον Kanton Bern, να εκδώσει μια σειρά από "gag orders" (κατηγορητήριο που δεν συζητιέται δημόσια) ενάντια στους Hertel και Blanc .

Οι απειλούμενες κυρώσεις για την παραβίαση της gag order ήταν τόσο σκληρή, που  ο Blanc απέσυρε την μελέτη του και την ανακάλεσε. Αλλά ο Hertel τους έδειξε το... 'δάχτυλο' και πολέμησε. Μήνυσε την ελβετική κυβέρνηση και την FEA.

Αλλά χρειάστηκαν σχεδόν έξι χρόνια για την απαλλαγή από τις "gag orders". Το 1998, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τις ακύρωσε  και επέβαλε πρόστιμα στην ελβετική κυβέρνηση 40.000 φράγκα να απονεμηθούν στον Hans Hertel ως αποζημίωση. Μπορείτε να δείτε σχετική περίληψη της μελέτης του στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας σ' αυτό το άρθρο εδώ.

Picture
Μαγειρική εφαρμοσμένης θερμότητας  ενάντια σε Μαγειρική μικροκυμάτων 

Κανονικά τα μαγειρεμένα τρόφιμα θερμαίνεται από έξω προς τα μέσα Αυτή είναι η φυσιολογική λειτουργία της θερμοδυναμικής : θερμότητα που μεταφέρεται στο κρύο. Παρά το γεγονός ότι οι συνήγοροι των ωμοφάγων θα επισημάνει δικαίως ότι το μαγείρεμα καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά, ειδικά ένζυμα, το κανονικό μαγείρεμα δεν δημιουργεί σχεδόν τόσο καταστροφικές συνέπειες όσο το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων .

Θα γνωρίζετε ίσως ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Ο Hertel εξηγεί, "Τα τεχνικά παραγόμενα μικροκύματα βασίζονται στην αρχή του εναλλασσόμενου ρεύματος. Άτομα, μόρια και κύτταρα που έχουν πληγεί από αυτή τη σκληρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αναγκάζονται να αντιστρέψει πολικότητα 1 - 100000000000 φορές το δευτερόλεπτο."

"Δεν υπάρχουν άτομα, μόρια ή κύτταρα οποιουδήποτε οργανικού συστήματος που να είναι σε θέση να αντέξουν μια τέτοια βίαιη, καταστροφική δύναμη για παρατεταμένη χρονική περίοδο, ούτε καν στο χαμηλών τιμών της ενέργειας milliwatts".

( ... ) Έτσι παράγεται η θερμότητα στο μαγείρεμα μικροκυμάτων, με τριβή από αυτήν τη βία στα μόρια του νερού [ των τροφίμων ]. Οι δομές των μορίων σπαράσσονται, τα μόρια έντονα παραμορφώνονται (ονομάζεται διαρθρωτική ισομέρεια ) και ως εκ τούτου εξασθενεί η ποιότητα.

Παρά το γεγονός ότι ο ήλιος εκπέμπει μικροκύματα επίσης, το εναλλασσόμενο ρεύμα στους φούρνους μικροκυμάτων δημιουργεί μια εξαιρετικά ταχεία πολική μετατόπιση των μορίων του νερού που υποβάλλεται. Ο Hertel εξήγησε ότι τα μικροκύματα του ήλιου βασίζονται σε μια παλλόμενη συνεχούς ρεύματο . Αυτό το είδος της ακτινοβολίας μικροκυμάτων, δεν κομματιάζει τα μόρια επειδή δεν υπάρχει ταχεία ταλάντωση της πολικότητας .

Εκτός από αυτές τις θερμικές μετατροπές, υπάρχει άμεση βλάβη σε κυτταρικά τοιχώματα και γονίδια από τα μικροκύματα. Η γονιδιακή τεχνολογία που προσαρμόζει, η οποία περιλαμβάνει την βιοτεχνολογική βιομηχανία τροφίμων, αλλάζει τα γονίδια, αποδυναμώνοντας τα μέσω των μικροκυμάτων.

Ο Hertel εξηγεί περαιτέρω, «... τα κύτταρα πράγματι σπάζουν, εξουδετερώνοντας έτσι την ηλεκτρική δυναμική τους, την ίδια την ζωή των κυττάρων, μεταξύ των εξωτερικών και εσωτερικών πλευρών των μεμβρανών των κυττάρων. "

Αφύσικες και αταξινόμητες ενώσεις δημιουργούνται από τη διείσδυση της ενέργειας μικροκυμάτων σε οργανική ύλη. Καλούνται ραδιολυτική ενώσεις . Πολλοί υποστηρίζουν ότι το ίδιο δημιουργούνται και από το κανονικό μαγείρεμα. Ωστόσο, η έρευνα του Hertel έχει αναφέρει ότι είναι πολύ πιο ραδιολυτικές οι  ενώσεις που δημιουργούνται από το μαγείρεμα σε φούρνο μικροκυμάτων .

Ο Hertel καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα τρόφιμα που καταστρέφονται από τα μικροκύματα τροποποιεί την κυτταρική δραστηριότητα στον άνθρωπο-καταναλωτή του τροφίμου. Τα κύτταρα του καταναλωτή είναι αναγκασμένα από τα κατεστραμμένα κύτταρα και τις ραδιολυτικές ενώσεις να προσαρμοστούν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραγωγής ενέργειας .

Τα ανθρώπινα κύτταρα αναγκάζονται από τη φυσιολογική κυτταρική οξείδωση σε μία αναερόβια παραγωγή ενέργειας ζύμωσης της γλυκόζης. Αυτή είναι μια καρκινική κατάσταση. Η αναερόβια ζύμωση της γλυκόζης γίνεται πως τα καρκινικά κύτταρα επιβιώνουν και αναπτύσσονται, όταν τους αναστέλλεται η αναπνοή οξυγόνου τους  από εσωτερικές συνθήκες που δημιουργούν το χαμηλό pH ή η οξύτητα .

Και δεδομένου ότι είναι το νερό στα τρόφιμα που τίθεται υπό μοριακή διέγερση για να δημιουργήσει θερμότητα, δεν είστε καθόλου ασφαλείς θερμαίνοντας το νερό για τσάι ή καφέ στα μικροκύματα. Ακόμα και στις ΗΠΑ οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει ενάντια στο ζέσταμα του γάλατος για το μωρό σε φούρνους μικροκυμάτων .

Πρόκειται για μια ανεγκεφαλιά : Καρκινικές καταστάσεις για λόγους ευκολίας... τελείως παράλογο!

Picture
Το άρθρο είναι του φίλου μας Paul Fassa ο οποίος έχει ασχοληθεί με θέματα υγείας όταν αποφάσισε να αλλάξει τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής του. Γράφει στα Natural News και Align Life. Είναι κατάπληκτος με την άγνοια της φυσικής ιατρικής και το πόσο ωφέλιμες τροφές και βότανα συνεχώς αγνοούνται ή διασύρονται με σκοπό την προώθηση τοξικών τροφίμων και των φαρμάκων της Big Pharma, την οποία και αποκαλεί "Ιατρική μαφία".


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις